Webinar valt in smaak

Webinar valt in smaak

De Klantenservice van Valk Solutions experimenteert met nieuwe methodes om klanten op te leiden. Daarbij komen de mogelijkheden van internet en youtube goed van pas. Naast de elektronische leeromgeving, het begeleidingsplan en de klassikale opleiding is er nu ook de webinar.

De naam webinar zegt het al, het is een web-seminar, een besloten educatieve uitzending via internet. Ondernemers kunnen op een bepaalde dag en tijd inloggen op een afgeschermd youtube kanaal. Dan horen en zien ze een specialist van Valk Solutions uitleg geven over een functie in de software. De schermen staan beeldvullend achter de spreker, zodat ondernemers precies kunnen zien wat verteld wordt.

Tijdens de uitzending staat een live chat open voor vragen en reacties. Natuurlijk kunnen de films later ook teruggekeken worden als het tijdstip niet uitkwam of voor het personeel in de winkel. Deze nieuwe manier van opleiden wordt beproefd bij een belangrijke klant in de branche van dierenspeciaalzaken. In overleg met het hoofdkantoor bepalen we de thema’s zodat de webinars mooi aansluiten op de opleidingsbehoefte van de formule.

Jamor de Jong, support consultant bij Valk Solutions: “Ik zie veel mogelijkheden om deze nieuwe manier van kennisdeling toe te passen. Het is gemakkelijk en laagdrempelig en helemaal van nu. Klanten kunnen de opleiding op hun eigen tijdstip volgen, gewoon thuis vanuit de luie stoel. Dinsdagavond heb ik een webinar over kortingsacties gegeven. Het was superleuk om de volgende dag reacties te krijgen van ondernemers die de les in de praktijk toepasten. Webinars zijn niet alleen voor nieuwe gebruikers bedoeld, maar juist ook voor ervaren gebruikers die meer uit hun automatisering willen halen.”

Deze maand staan nog 3 webinars gepland, onder andere over artikelbeheer en bestellen.

Terug naar overzicht