Vernietiging van datadragers

Vernietiging van datadragers

Om te voorkomen dat de data van onze klanten in verkeerde handen terecht komen vernietigt Valk Solutions de harde schijven in retour komende PC’s. Dit gebeurt door de harddisks uit de PC’s te halen en in kleine metalen blokjes te hakken. Hiervoor maken we gebruik van de mobiele shredder service van recycling gigant Rhenus die periodiek komt voorrijden bij ons kantoor in Montfoort. Na afloop ontvangen we een gecertificeerde vernietigingsverklaring van Rhenus.

Jaarlijks vinden grote aantallen oude PC’s hun weg terug naar de technische dienst van Valk Solutions. Het gaat om afgeschreven kassasystemen en kantoor PC’s die vervangen worden door nieuwe exemplaren. De harde schijven in de PC’s staan boordevol vertrouwelijke gegevens van onze klanten en worden daarom datadragers genoemd.

Het wissen of doorboren van harde schijven vinden wij niet veilig genoeg. Daarom hebben we er voor gekozen om de harde schijven te shredderen. Wat overblijft zijn minuscule stukjes. Opkopers die zich melden om oude PC’s een tweede leven te bezorgen in Oost Europa of ontwikkelingslanden krijgen alleen systemen zonder harddisks mee.

Eric Blonk, inkoopmanager van Valk Solutions: “Klanten staan er meestal niet bij stil, maar in de oude PC’s geven ze ook hun data mee aan onze engineers. We attenderen klanten daar tegenwoordig op, zodat ze er voor kunnen kiezen om de harde schijf zelf te houden. Toch geven de meeste klanten er de voorkeur aan dat wij de schijven afvoeren. Door harddisks volledig te vernietigen kunnen onze klanten gerust zijn dat hun data veilig blijven.”

Montfoort, juni 2019

 

 

 

Terug naar overzicht