Valk Solutions voedt bio-kassa’s

Valk Solutions voedt bio-kassa’s

In maart heeft een bijzondere livegang plaatsgevonden. De dienst Joint Data Service (JDS) van Valk Solutions is in gebruik genomen voor de uitwisseling van artikelgegevens in de biobranche. Valk Solutions verzorgt deze dienstverlening in opdracht van CWA dat onder toezicht staat van de Biowinkelvereniging, de branchevereniging voor natuurvoeding, en beheerd wordt door Bionext, de ketenorganisatie van de biologische sector.

Esther Fool van Valk Solutions: “Afgelopen maanden hebben we onze JDS dienst aangepast voor de specifieke wensen en eisen van de CWA dienstverlening. Om aan te tonen dat het allemaal goed werkt hebben we een representatieve pilot gedaan met ruim 80 winkels waarin we kassasystemen van derden en onze eigen ASPOS kassa’s voeden met artikelgegevens van de bioleveranciers. Alleen al voor de pilotwinkels waren hiermee maar liefst 379.324 artikelen gemoeid. Het inlezen en doorgeven van artikelgegevens gebeurt volledig geautomatiseerd en conform de voorschriften van CWA.

In de afgelopen vijftien jaar is CWA gegroeid tot het centrale artikeldatacentrum voor alle biologische leveranciers, winkels en automatiseerders in de biologische branche. Een vernieuwing van het systeem was noodzakelijk omdat CWA tegen een aantal beperkingen aanliep zoals verouderde techniek, risico van spam aanvallen en instabiliteit van het bestelproces. In de voor CWA aangepaste JDS heeft Bionext een betrouwbare en toekomstbestendige oplossing gevonden die staat voor kwaliteit, gebruiksgemak, efficiëntie en risicobeheersing voor alle partijen.

Na de geslaagde pilot is de uitrol gestart. Valk Solutions en CWA zullen de komende weken verder uitrollen naar alle gebruikers in de biologische branche. De communicatie hierover naar leveranciers, winkeliers en automatiseerders wordt verzorgd door CWA.

 

Montfoort, april 2020

 

Terug naar overzicht