Valk Solutions neemt Countr over

Valk Solutions neemt Countr over

Montfoort, 3 mei 2021 – Valk Solutions heeft Countr overgenomen, een internationale POS oplossing voor retail, hospitality en openbaar vervoer. Met deze overname verbreedt Valk Solutions haar portfolio in nieuwe markten, zowel lokaal als over de grens.

Breed aanbod van diensten

Countr biedt een breed scala van cloudgebaseerde diensten onder andere voor horeca toepassingen, inclusief keuken- en tafel-management, handhelds voor tafelbediening en voorraadbeheer. Gedurende de lockdowns heeft Countr features toegevoegd zodat gasten ook zelf kunnen bestellen, zowel aan tafel als om mee te nemen, plus afhaal- en bezorgdiensten (click & collect en click & ship-from-store). In al haar verzorgingsgebieden worden de lokale munteenheden en belastingstelsels ondersteund. Countr is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Ijslands en Noors. De combinatie van Countr met de schaalgrootte en ervaring van Valk Solutions maakt versnelde uitrol in nieuwe markten mogelijk.

 

Nieuwe markten

Het bundelen van de krachten van Valk Solutions en Countr komt het aanbod voor klanten en partners ten goede met tastbare voordelen in zowel technisch als kwalitatief opzicht.

Robert Valk, oprichter en eigenaar van Valk Solutions: “Countr is een ultra modern, internationaal verkoop platform dat in elke cloud kan draaien, zoals Amazon, Azure of Google. Dankzij de allernieuwste technologie is Countr uiterst flexibel en schaalbaar en helemaal hardware onafhankelijk. Countr draait op elk apparaat, ook op een smartwatch. Het Countr platform kan grote volumes verwerken en is getest tot miljoenen internationale verkoop transacties per dag. Ik ben opgetogen over deze strategische uitbreiding van ons portfolio onder de merknaam ‘Countr International – powered by Valk Solutions’.

John Staunton, mede-oprichter en CTO van Countr: “Het is voor ons een opwindende stap om onderdeel te worden van Valk Solutions. Onze klanten zullen profiteren van aanvullende diensten en onze partners krijgen toegang tot de mogelijkheden van Valk Solutions. Maar het belangrijkste vind ik dat we samen- gaan met een toekomstgerichte en betrouwbare speler in de retail software markt. We delen dezelfde visie van open, toegankelijke, uitbreidbare en flexibele software oplossingen. Onder de vleugels van Valk Solutions gaat Countr door met het openbreken van de internationale retail markt.

‘Countr International – powered by Valk Solutions’ is een unieke propositie voor hoog volume retailers met 1.000+ winkels wereldwijd. Countr ondersteunt meer dan 35 internationale betaaloplossingen en voldoet aan lokale BTW en belastingstelsels. Met Countr kunnen wereldspelers zich bevrijden van het juk van traditionele POS software. Countr brengt internationale verkopen samen op één platform en sluit met een API naadloos aan op Microsoft 365, SAP of soortgelijke ERP systemen voor groot retail. Countr ondersteunt de integratie van winkels en webshops zoals Woocommerce, Shopify, OpenCart of maatwerk webshops evenals omnichannel diensten Click & Collect, Click & Reserve en Click & Ship-from-store.

 

Over Countr

Countr is een verkoopplatform gebouwd volgens de principes van modulariteit, schaalbaarheid en flexibiliteit in het orchestreren van verkoop transacties. Met Countr zijn ondernemers er van verzekerd dat zij altijd, overal en via elk kanaal aan hun klanten kunnen verkopen. De missie van Countr is het aanbieden van POS diensten via open API’s, zodat partners gemakkelijk kunnen aansluiten met extra diensten. Tot op de dag van vandaag zijn er nauwelijks POS oplossingen met open en toegankelijke software. De meeste aanbieders van POS diensten worstelen met het concept van een open API. Countr daarentegen faciliteert een app store voor nieuwe connecties met bijvoorbeeld Mollie, Uber Eats, Lightspeed en Obur. Countr is self onboarding, gemakkelijk te gebruiken en wordt per transactie gefactureerd. Countr draait als native applicatie of progressive web app (PWA) en werkt ook offline op locaties met beperkte internet voorzieningen.

 

Over Valk Solutions

Familiebedrijf Valk Solutions bedient retail klanten in de branches van eten en drinken, doe-het-zelf, mode, tabak en gemak, schoonheid, dier en tuin, speelgoed en boeken. Haar belangrijkste product is ASPOS, wat staat voor Advanced Sales Platform of Omnichannel Services. Jaarlijks verwerkt ASPOS meer dan 3 miljard euro verkoopomzet voor retail organisaties, afkomstig uit stenen winkels, webshops en marketplaces. Naast point of sale diensten, loyalty en e-commerce ondersteunt ASPOS een menukaart van diensten waaronder ordermanagement, fulfilment, product information management en business intelligence. De filosofie van Valk Solutions is radicaal omnichannel met alle data centraal in de managed cloud. De data ontsluiten online en realtime naar een suite van applicaties van Valk Solutions of derden. Sinds 2020 is ASPOS het grootste online retail platform in de Benelux.

 

Op weg naar de toekomst

Het hele Countr team komt aan boord bij Valk Solutions onder de bezielende leiding van John Staunton. In de Benelux draagt Countr bij aan de groeistrategie van Valk Solutions vooral in het horeca segment. Internationale markten waarin Countr al actief is zullen verder worden ontwikkeld. In het bijzonder groot retail profiteert van een bevrijdend aanbod om altijd, overal en via elk kanaal te verkopen.

Terug naar overzicht