Valk introduceert mobiel betalen

Valk introduceert mobiel betalen

Valk Solutions heeft in ASPOS de betalingsmogelijkheden uitgebreid. Vanaf heden is het ook mogelijk om mobiel met de apps van OK Betalen en Payconiq af te rekenen. De gloednieuwe betaalmethode maakt een portemonnee of pinpas overbodig doordat de apps zijn gekoppeld aan de bankrekening en klantkaart.

OK Betalen
In de app van OK Betalen heeft de consument de mogelijkheid om meer bankrekeningen te koppelen. Daarnaast kunnen ook klantkaarten, coupons, knipkaarten, tickets en loten toegevoegd worden. Om in de winkel af te rekenen, opent uw klant de app van OK Betalen. Vervolgens kiest de klant het bankaccount. De weergegeven barcode wordt gescand en alle klantgegevens verschijnen direct in de kassa applicatie. Vervolgens bij het afrekenen kiest u op de kassa applicatie voor betaalsoort OK. Er zal direct om bevestiging en pincode gevraagd worden op de smartphone van uw klant. De aankoophistorie is vervolgens terug te zien in de app of per mail.

Payconiq
De app van Payconiq werkt net even anders. Ook in deze app kan de consument naast zijn bankaccount ook klantkaarten toevoegen. Zodra op de kassa wordt gekozen voor Payconiq, zal op het klantendisplay van de kassa een QR-code verschijnen. Consumenten scannen deze QR code met hun smartphone en het te betalen bedrag verschijnt op de telefoon. Uw klant bevestigt de betaling met een pincode en de betaling is geslaagd!

Stefan van der Meer, productowner bij Valk Solutions: “We zijn vorige week bij een aantal van onze klanten gestart met beide nieuwe betalingsmogelijkheden. Het wordt enthousiast ontvangen en zowel retailers als consumenten merken hier de vele voordelen al van. Voordelen zijn onder andere dat er geen contant geld of pinpas meer nodig is en dat de betaling snel, gemakkelijk en veilig wordt afgehandeld. In deze diensten komen de trends van mobile first en bring your own device samen.”

Meer weten over mobiel betalen in ASPOS voor uw eigen organisatie?
Neem dan gerust contact met ons op via 0348 431 490.

Terug naar overzicht