Overeenkomst met CWA

Overeenkomst met CWA

Kwaliteit artikeldata biologische branche gewaarborgd in nieuw JDS platform
Op 5 november hebben Valk Solutions en CWA een overeenkomst gesloten voor de integratie van de CWA functionaliteiten in het JDS platform van Valk Solutions. In ruim twaalf jaar is CWA uitgegroeid tot het centrale artikeldata centrum voor alle biologische leveranciers, winkels en retail-automatiseerders in de biologische branche. Een vernieuwing van het systeem was noodzakelijk omdat het CWA tegen een aantal beperkingen aanliep zoals verouderde soft- en hardware, risico van spamaanvallen, vertragingen in het bestelproces, kans op onjuiste of onvolledige informatie waardoor het proces op groothandels- en winkelniveau vertraging opliep. Met de keuze voor het JDS platform van Valk hebben we een betrouwbaar en toekomstbestendig systeem en partner gevonden dat staat voor Kwaliteit. Meer gebruiksgemak, efficiency en risico beheersend voor alle partijen. In januari gaat de overgang gemaakt worden.

JDS platform
Dit is een artikeldata platform waar zo’n 1.200 leveranciers in 9 verschillende branches, waaronder levensmiddelen, bij aangesloten zijn. Robert Valk, oprichter van Valk Solutions, is blij met die keuze: ‘We ondersteunen al veel retail organisaties in verschillende branches met winkel-automatisering en artikeldata, maar dit is de eerste keer dat we een complete branche met ons JDS systeem gaan servicen. Het is best uniek dat concurrerende groothandels en formules uit een branche van hetzelfde artikeldatasysteem gebruik maken. En dat geldt bij het CWA ook voor de winkelautomatiseerders. Het zegt wel iets over het bijzondere karakter van de biologische winkelsector.’

CWA naar België
Na de vernieuwing in Nederland staat België op de planning. Gesprekken hierover worden begin volgend jaar opgestart met BioForum en BioFresh. Zij verwachten dat de neutrale CWA artikeldata voorziening in België dezelfde voordelen gaat bieden: tijdsbesparing voor zowel winkelier als leverancier en verbetering van de kwaliteit van de artikelinformatie op de winkelvloer. CWA: uniek systeem voor artikeldata uitwisseling De biologische winkelsector heeft vanaf 2006 een uniek systeem neergezet voor de uitwisseling van alle artikeldata die op de winkelvloer relevant zijn. Onder meer inkoopprijzen, verkoopprijzen, keurmerk, allergeneninformatie van vrijwel alle biologische leveranciers worden verzameld, gecontroleerd en op maat gedistribueerd aan tweehonderd biologische winkels. Daarmee beschikken zij iedere dag automatisch over de juiste informatie voor onder meer afrekenen aan de kassa, de PLU codes in de weegschalen van versproducten en het printen van nieuwe schapkaarten. De biologische sector bespaart kosten door de artikelinformatie gezamenlijk via de CWA te organiseren.

De sterke groei van de CWA is mogelijk geweest dankzij haar volstrekt onafhankelijke positie in de bio branche. Bavo van den Idsert, vanaf het eerste uur betrokken bij de CWA voor de gehele biologische winkelsector: ‘Door de artikelinformatie te centraliseren op een onafhankelijke plek en goed te controleren vanuit het perspectief van de winkelier, is het systeem zo succesvol geworden. En dankzij het feit dat alle biologische leveranciers, winkels en hun kassa-automatiseerders onder gelijke condities toegang hebben tot het systeem.’ De CWA wordt op verzoek van de BioWinkelVereniging beheerd door Bionext, de ketenorganisatie voor de hele biologische sector. Er is geen winstoogmerk.

Voor meer informatie: Bavo van den Idsert, Email: van.den.idsert@bionext.nl

 

Montfoort, november 2019

Terug naar overzicht