Samenwerking Universiteit

Samenwerking Universiteit

Iedereen kent het wel: een donatiebus naast de kassa waar je wat kleingeld in kan doen voor een goed doel. Maar tegenwoordig hebben mensen vaak helemaal geen contant geld meer bij zich. Samen met Valk Solutions bedacht dr. Inga Wolframm, hoofd van het fonds Vrienden Diergeneeskunde Universiteit Utrecht een innovatief alternatief voor de ouderwetse donatiebus. Op deze manier willen zij geld inzamelen voor belangrijk onderzoek naar diergezondheid.

Om ervoor te zorgen dat dieren gezond zijn én blijven, zet het fonds Vrienden Diergeneeskunde Universiteit Utrecht zich in voor wetenschappelijk onderzoek, veelbelovende behandelingen en innovatieve projecten die het welzijn en de gezondheid van dieren duurzaam verbeteren. Dit doen zij samen met particulieren en organisaties met een hart voor dieren. Een van die organisaties is Valk Solutions.

Met één druk op de knop
Wolframm: “Als diereigenaar ben je heel gehecht aan je dier. Je wilt dat hij gezond is én blijft. Maar helaas zijn er nog steeds ziektes waar dierenartsen niet of onvoldoende kunnen helpen. Maar om dieren nog beter te kunnen behandelen, is onderzoek nodig. Onderzoek waar diereneigenaren wellicht aan zou willen bijdragen, als ze maar wisten hoe. Daarom dat wij samen met Valk Solutions dit concept hebben bedacht. Stel je bent aan het winkelen voor je dier. Tijdens het afrekenen van je aankoop, kun je aangeven dat je een donatie wilt doen. De caissière hoeft dan alleen de knop ‘Vrienden Diergeneeskunde’ aan te slaan en het gedoneerde bedrag wordt rechtstreeks geboekt op de Vrienden Diergeneeskunde productcode. Uiteraard zijn alle donaties vrijgesteld van BTW, schenk- en erfbelasting. Zo ver wij weten, is dit een uniek concept, en hopelijk gaat het ons helpen naar een nog betere toekomst voor dieren.”

Geef gezondheid aan je dier
Karin Valk, algemeen directeur bij Valk Solutions: “Bij Valk Solutions bieden wij oplossingen die goed zijn voor onze klanten én bijdragen aan een betere wereld. Daarnaast werken we bij heel veel dierenliefhebbers. Niet voor niets dat wij marktleider zijn in winkelautomatisering voor dierenspeciaalzaken. Daarom zijn wij deze unieke samenwerking aangegaan met Vrienden Diergeneeskunde. Samen lanceren we nog dit jaar de campagne “Geef gezondheid aan je dier.

Eerste aanspreekpunt
Dierenspeciaalzaak Avonturia De Vogelkelder in Den Haag is de eerste dierenwinkel die de donatieknop heeft aangevraagd. Eigenaar Jimmy Huybers legt uit: “Onze klanten gaan steeds bewuster om met de gezondheid en het welzijn van hun dier. Wij merken dat zij steeds meer op zoek zijn naar de juiste kennis, en praktische tips over hoe ze het beste voor hun dier kunnen zorgen. Bij Avonturia willen wij aan deze behoefte voorzien, omdat wij vaak het eerste aanspreekpunt zijn voor mensen met vragen over hun dier. Goed onderbouwde kennis en nieuwe inzichten over hoe wij de gezondheid en het welzijn van dieren langdurig kunnen verbeteren, vinden wij écht essentieel. We werken al een aantal jaren nauw samen met Vrienden Diergeneeskunde, en hebben in het verleden al verschillende acties voor ze gevoerd. Daarom hebben wij ook meteen de donatieknop aangevraagd bij Valk Solutions. Samen met onze klanten willen wij bijdragen aan een gezonde toekomst voor onze dieren.

Wilt u zich aanmelden voor deze donatieknop? Neem dan direct contact op met de servicedesk van Valk Solutions via (0348) 431 490.

Montfoort, oktober 2019.

 

 

Terug naar overzicht