Rendabele webshop in concurrerende markt

Rendabele webshop in concurrerende markt

Hoe bedien je met 2 winkels in Zeeland het hele land? Met een webshop natuurlijk. Maar hoe doe je dat rendabel in een uiterst concurrerende markt? Door webshop en winkels optimaal te integreren. Hoe dat in de praktijk werkt ziet u in dit artikel en de video hieronder.

Ondernemer Jacco Luijk is dit jaar door Valk Solutions bekroond tot ondernemer van het jaar. Hij heeft een sterke visie en brengt die succesvol in praktijk met het omnichannel retail platform van Valk Solutions. Drogist.nl is één van de grootste webshops in de uiterst concurrerende markt van drogisterij artikelen. Jacco Luijk beheert zijn 2 winkels en de webshop in één hand met minimale voorraden en lage kosten.

Een webshop starten is geen kunst, een rendabele onderneming voeren is een ander verhaal. Nieuwe webshops vaak al snel uit de lucht gehaald omdat de kosten de pan uit rijzen en de inkomsten achter blijven op de verwachting. Dat het ook anders kan bewijst Jacco Luijk met zijn onderneming in Goes.

Voorraad is kostbaar en risicovol. Om die reden houdt Jacco een minimale voorraad aan in een bescheiden magazijn. Ook de voorraad in de winkels wordt gebruikt om weborders uit te leveren. Om zijn bedrijfsvoering optimaal efficiënt te houden werkt Jacco met ASPOS, het omnichannel retail platform van Valk Solutions. ASPOS werkt vanuit één database. Alle artikel- en klantgegevens staan centraal veilig opgeslagen in de cloud en zijn online en realtime toegankelijk. Ook de hele orderstroom en orderafhandeling loopt via hetzelfde platform, zowel voor de winkels als voor de webshop. Op die manier kan Jacco de onderneming centraal managen en houdt hij de kosten laag.

Is alleen kosten efficiëntie van belang? Zeker niet. Consumenten worden zeer verwend met uitstekende service en nieuwe features. Ook daarin timmert Jacco aan de weg. Zo biedt hij als eerste drogisterij webshop keuze aan de consument tussen vervoerders en bezorg-opties. Dat wordt ondersteund door de Transsmart koppeling in ASPOS.

Meer weten? Bekijk de video over de volledig met de winkels geïntegreerde webshop van Jacco Luijk en zijn team.

Montfoort, december 2016

Terug naar overzicht