Nieuw serverpark

Nieuw serverpark

De eerste ASPOS klanten hebben het nieuwe serverpark van Valk Solutions in gebruik genomen. Het nieuwe serverpark is volgens de nieuwste technieken ingericht. Dankzij zogenaamde solid state disks (SSD), dit zijn harde schijven zonder draaiende delen, zijn de nieuwe servers merkbaar sneller. Ook zijn de servers met een ruime opslagcapaciteit van vele terabytes uitgerust, zodat er genoeg ruimte is om alle data komende jaren te kunnen opslaan en verwerken.

Melvin Doekes, systeembeheerder van Valk Solutions: “Al onze serverparken voor ASPOS zijn natuurlijk dubbel uitgevoerd, redundant noemen we dat. Dit betekent dat als een server wordt getroffen door een storing dat de andere server het overneemt in enkele milliseconden. Verschil met het nieuwe serverpark is dat de redundante opstelling ook nog eens op twee aparte locaties staat, in twee fysiek gescheiden datacenters van XS4all. Zodat onze klanten niet alleen bij een technische systeem storing maar ook bij een locatie storing gewoon kunnen doordraaien.

Het serverpark bestaat uit tientallen componenten in een configuratie van database servers en Hyper-V cluster systemen. De configuratie is voorzien van de nieuwste firewalls en beveiligingsprotocollen. Uit de loadtest is gebleken dat het nieuwe park maar liefst 6.000 transacties per minuut per server kan verwerken. Daarmee is onze totale capaciteit opgeschaald naar meer dan 50.000 verkooptransacties per minuut. Alles zo gedimensioneerd dat we onze groei de komende jaren ruimschoots kunnen opvangen, zodat klanten zonder kopzorgen kunnen groeien, zowel online als in de winkels. Naar verwachting zal Valk Solutions dit jaar circa 250 miljoen online verkooptransacties afhandelen op het ASPOS cloud platform met een consumenten waarde van 2.5 miljard euro.

Montfoort, juni 2020

Terug naar overzicht