Nieuw serverpark

Nieuw serverpark

De eerste ASPOS klanten hebben het nieuwe serverpark van Valk Solutions in gebruik genomen. Het serverpark is volledig dubbel uitgevoerd in twee fysiek gescheiden datacenters van XS4all. Een belangrijk voordeel voor klanten is de snelheid. Het serverpark draait op de nieuwste versies SQL en besturingssystemen van Microsoft en dat komt de snelheid, performance en beveiliging ten goede.

Melvin Doekes, systeembeheerder van Valk Solutions: “Al onze serverparken voor ASPOS zijn natuurlijk dubbel uitgevoerd, redundant noemen we dat. Dit betekent dat als een onderdeel wordt getroffen door een storing dat het andere onderdeel het dan kan overnemen. Verschil met het nieuwe serverpark is dat de redundante opstelling ook nog eens op twee locaties staat, in twee verschillende datacenters van XS4all. Zodat onze klanten niet alleen bij een technische systeem storing maar ook bij een locatie storing gewoon kunnen doordraaien.

Het serverpark bestaat uit tientallen componenten in een configuratie van database servers en Hyper-V cluster systemen. Uit de loadtest is gebleken dat het nieuwe serverpark maar liefst 8.000 transacties per minuut kan verwerken. Daarmee verwachten we de groei van onze klanten te kunnen opvangen de komende jaren, zowel online als in de winkels.

Montfoort, april 2020

 

 

Terug naar overzicht