Natuurwinkel beleeft ESL

Natuurwinkel beleeft ESL

Op de versafdeling van de Natuurwinkel in Utrecht zijn de elektronische schaplabels niet te onderscheiden van de originele krijtbordjes. De winkel is in april met ESL gestart als uitbreiding op het ASPOS omnichannel cloud platform, en deze innovatieve labels zijn nu al niet meer weg te denken. “Een grote stap vooruit naar betere bewaking van de steeds wisselende dagprijzen” aldus Pieter Tent, eigenaar van de biologische supermarkt op de Nachtegaalstraat in Utrecht.

Elke dag ontvangt Valk Solutions nieuwe productinformatie van aangesloten leveranciers. Met elektronische schaplabels worden prijzen automatisch en direct bijgewerkt op het schap zodra ze in ASPOS wijzigen. Productinformatie zoals omschrijving of actieprijs wordt “live” aangepast op de labels in de winkel die eruit zien als het vertrouwde krijtbordje. Hiermee is de laatste stap van last-minute pricing voorhanden, zodra de prijs wijzigt in ASPOS gaat deze realtime naar de kassa’s, webshop, kiosk, weegschalen en nu dus ook naar de elektronische schaplabels.

Pieter vertelt ons: “Het was een heel karwei om de handgeschreven krijtbordjes telkens te moeten wijzigen, en daar was ook niet elke keer tijd voor.” De ESL van SoluM hebben een ruim aanbod in kleur en lettertype waardoor veel verschillende designs mogelijk zijn. Acties kunnen bijvoorbeeld weer rood worden gekleurd om extra op te vallen. De labels werken met e-paper en gebruiken alleen stroom als het label wijzigt. Daarom gaan deze labels maar liefst 5 tot 10 jaar mee op een enkele batterij.

Bekijk hieronder de video waarin de ondernemer van Natuurwinkel Utrecht, Pieter Tent, vertelt hoe hij de eerste maand heeft ervaren.

Montfoort, Augustus 2019

Terug naar overzicht