Natudis sluit bio winkels aan

Natudis sluit bio winkels aan

Natudis, een leidende groothandel in biologische producten in ons land, sluit behalve haar eigen winkelformule van Natuurwinkels nu ook andere bio winkels aan op haar ASPOS omnichannel platform. Op deze manier kunnen bio ondernemers laagdrempelig instappen op een modern automatiseringssysteem.

De samenwerking tussen Natudis en Valk Solutions stamt van jaren terug. Aanvankelijk maakte Natudis als groothandel gebruik van de JDS artikeldatabank om haar assortiment scanbaar te krijgen in de kassasystemen van Valk Solutions. Later kwam daar de uitrol van ASPOS kassa- en bestelsystemen bij voor de Natuurwinkels, de formulewinkels van Natudis. Valk heeft ASPOS in samenwerking met Natudis en versleverancier Kroon geschikt gemaakt voor vers- en wichtartikelen in een supermarkt. Natudis heeft geïnvesteerd in een eigen omnichannel ASPOS platform en stelt dit nu ook beschikbaar voor bio winkels. Een mooi voorbeeld van samenwerking in de branche van gezondheidswinkels.

Jeroen Gresnigt, accountmanager bij Valk Solutions: “Voordeel voor bio ondernemers is dat vrijwel alle artikelen volautomatisch beschikbaar zijn in het systeem, met geschikte omschrijvingen en actuele prijzen. Dat scheelt een hoop handwerk. Het kassasysteem ondersteunt een gesloten geld- goederenstroom met een kas kluis module voor dagafsluitingen. Ondernemers hebben inzicht in hun cijfers en kunnen elektronisch bestellen, gemak dient de mens. In de nabije toekomst worden ook digitale pakbonnen van onder andere Natudis en Kroon verwacht waarmee ontvangsten met feitelijke inkoopprijzen in de voorraad geboekt worden. Door analyse van de data in ASPOS kan Natudis de verkopen van producten goed monitoren en deze kennis gebruiken voor het up to date houden van het assortiment en promoties. Een typische win-win situatie voor alle betrokkenen.”

De eerste Natuurwinkel op het ASPOS platform was van de heer Casper Kromkamp. Bijgaande video toont een impressie van deze mooie Natuurwinkel en het enthousiaste team in Almere. Voor meer informatie mail ons op info@valksolutions.nl, we komen graag met u in contact.

Montfoort, juli 2017

 

Terug naar overzicht