Mitra op nieuw serverpark

Mitra op nieuw serverpark

Mitra heeft een fonkelnieuw ASPOS serverpark in gebruik genomen. Na de vervanging van de kassa’s in de winkels vorig jaar is nu ook het centrale serverpark compleet vernieuwd door Valk Solutions.

Het nieuwe serverpark betreft een volledig gevirtualiseerde configuratie met actief gespiegelde productie servers in twee fysiek gescheiden datacenters. De load wordt met load balancers gelijkelijk over beide locaties verdeeld. Dankzij deze 100% redundante opstelling is een actieve uitwijk bij calamiteiten standaard voorzien. De configuratie biedt tevens anti DDOS beveiliging.

Valk Solutions maakt voor dit nieuwe serverpark gebruik van de private cloud van Denit Internet Services. Denit heeft de configuratie geoptimaliseerd voor de wensen en eisen van retail organisaties. Ook andere klanten van Valk Solutions zullen naar dit nieuwe serverpark migreren.

Andries van den Ende, senior systeem specialist van Valk Solutions: “Zo’n serverpark migratie is vergelijkbaar met een open hart operatie. Behalve de circa 110 winkels en het hoofdkantoor met centraal distributiecentrum draait ook de Mitra webshop 24 keer 7. Daarom hebben we vooraf in overleg met Mitra een draaiboek opgesteld en werden de werkzaamheden in de nacht van zaterdag op zondag uitgevoerd. De overgang is probleemloos verlopen.”

Mitra is een keten van drankenspeciaalzaken in ons land met als motto ‘Mitra schenkt meer’. Mitra voert een enorm assortiment aan dranken en alles wat daar mee te maken heeft. Het aanbod varieert van mooie speciaalbieren en sublieme wijnen tot een stoere borrel en exquise cognac. Slijters van Mitra adviseren over de beste drank bij een gerecht en organiseren proeverijen om klanten met verschillende smaken te doen kennismaken.

Met de migratie van het serverpark is een belangrijke stap gezet naar een compleet nieuwe website voor Mitra waar achter de schermen hard aan wordt gewerkt. De Mitra website is volledig omnichannel en geïntegreerd met de winkels. Het nieuwe serverpark en de nieuwe website gaan Mitra in 2018 helpen om volgende stappen te zetten als het gaat om digital marketing.

Montfoort, januari 2018

Terug naar overzicht