ITIL Foundation diploma’s

ITIL Foundation diploma’s

Catharine, Cindy, Danny, Jamor, Julia, Macy, MatthijsL, Niels en PaulK zijn sinds vorige week de trotse bezitters van een ITIL Foundation diploma. Na een reeks lessen en de nodige zelfstudie konden zij de ITIL servicemanagement training afronden met een succesvol examen.

ITIL is het welbekende framework voor IT servicemanagement. ITIL structureert de processen die binnen een IT organisatie worden uitgevoerd om de dienstverlening voor klanten op een afgesproken niveau uit te voeren. Voorbeelden van deze processen zijn incident management, problem management, change management en release management. De ITIL theorie is pittig te noemen, toch zit de echte uitdaging in de toepassing in de dagelijkse praktijk.

Om haar medewerkers hierin te trainen heeft Valk Solutions een klassikaal in-huis opleidingsprogramma ITIL verzorgd. Het was niet de eerste keer dat dit programma werd gegeven, eerder hadden al 25 medewerkers hun ITIL Foundation diploma gehaald. De training is verzorgd door een erkende trainer en werd afgerond met een erkend ITIL examen. Omdat de meeste medewerkers service windows draaien vond de training plaats in de avonduren.

Support consultant Cindy de Groot heeft de smaak te pakken: “Het was een hele interessante cursus, ik kan er echt wat mee in het werk van alledag. Het is een goede zaak om dit soort cursussen te volgen, ik houd me aanbevolen voor volgende trainingsprogramma’s, bijvoorbeeld een cursus projectmanagement of een cursus boekhouden zouden nuttig zijn.”

Operationeel manager Victor Godthelp: “Ons bedrijf groeit hard en er komen steeds mensen bij. Het is van belang om processen goed af te stemmen en mensen te blijven trainen en ontwikkelen. Daarom hebben we in ons jaarplan 2017 ‘opleiding’ als één van de vier speerpunten gekozen. Ons belangrijkste doel is klanttevredenheid, dan is het extra belangrijk dat onze mensen deskundig zijn.”

Proficiat voor alle geslaagden en dank voor de goede zorgen van de trainer, de heer Tom Buijs van Tombit bv, tevens auteur van ‘Zo simpel is IT’.

Montfoort, mei 2017

Terug naar overzicht