Informatie beveiliging 2019

Informatie beveiliging 2019

In deze tijd komt steeds meer informatie digitaal beschikbaar. Daar zit ook vertrouwelijke informatie bij. Dat kan concurrentiegevoelige informatie zijn over uw bedrijfsvoering, of privacy gevoelige informatie over uw klanten, of informatie die gevoelig is vanwege intellectuele eigendomsrechten. Als Valk Solutions doen we er alles aan om onze diensten passend te beveiligen. Toch is technische beveiliging niet genoeg. In veel situaties is de mens de zwakste schakel. Er hoeft geen kwade wil in het spel te zijn, uit onwetendheid of in een moment van onoplettendheid is een ongelukje snel gebeurd. Mijn naam is Paul de Koning en als security officer van Valk Solutions informeer ik u graag wat u zelf kunt doen om vertrouwelijke informatie te beschermen.

 

Het is belangrijk dat frequent een back-up wordt gemaakt van uw gegevens. Als u onverhoopt getroffen zou raken door een virus dan kan uw data teruggehaald worden uit de back-up. Voor ASPOS gebruikers verzorgt Valk de back-up centraal op het serverpark in de managed cloud. Als ProPOSS gebruiker kunt u zelf een back-up maken van het systeem in uw winkel(s). We raden u aan om dat dagelijks te doen of te kiezen voor een back-up online abonnement.

 

Een antivirus programma biedt bescherming tegen bekende malware. Als Valk Solutions bieden we systemen bij voorkeur aan met managed antivirus. Dit betekent dat u automatisch nieuwe versies ontvangt om nieuwe virussen tegen te houden. Antivirus is overigens geen garantie tegen besmettingen, nieuwe virussen en malware blijven een bedreiging. Een goede instructie voor uw personeel, hoe om te gaan met email, bijlages en onbekende afzenders, is essentieel. Heeft u voorheen niet voor antivirus gekozen maar wilt u hier toch gebruik van maken? Een managed antivirus abonnement is voor al onze klanten verkrijgbaar voor een vast maandbedrag per werkplek.

 

Microsoft komt periodiek met nieuwe Windows versies om hun operating systeem beter te beschermen tegen bekende beveiligingslekken. Deze Windows patches moeten buiten winkeltijden geïnstalleerd worden om te voorkomen dat u de systemen urenlang niet kunt gebruiken. Hiervoor is een Managed Windows abonnement nodig voor een vast maandbedrag per werkplek op basis van Desktop Central Manage Engine.

 

Als Valk Solutions hebben we uw systemen beveiligd met wachtwoorden. Als gebruiker kunt u het wachtwoord zelf aanpassen en bent u verantwoordelijk voor het geheim houden van uw wachtwoord. Aanbevolen wordt om te kiezen voor een “sterk” wachtwoord van tenminste 8 karakters in combinatie van (hoofd)letters, cijfers en tekens. Om u hierbij te helpen biedt ASPOS de mogelijkheid om een sterk wachtwoord af te dwingen. Dit betekent dat u een sterk wachtwoord moet kiezen om te kunnen inloggen en dat het systeem periodiek vraagt om het wachtwoord te vernieuwen. Deze mogelijkheid kan per keten aangezet worden in overleg met uw hoofdkantoor.

 

Het uitwisselen van gegevens per email is soms niet veilig genoeg. Daarom hebben we als Valk Solutions een klantportaal beschikbaar waar al onze klanten gebruik van kunnen maken. In het klantportaal kunt u vertrouwelijke gegevens op een veilige manier downloaden en uploaden. Moeilijk? Dat valt reuze mee. Onze support consultants helpen u graag. Aan het klantportaal zijn geen kosten verbonden.

Waterdichte garanties zijn niet te geven, 100% veiligheid is nergens te koop, er komen steeds meer gemene varianten van ransomware, malware en virussen uit. Als Valk willen we u blijven ontzorgen en tevens inspelen op nieuwe ontwikkelingen. We vertrouwen met deze informatie bij te dragen zodat u als ondernemer de beste afweging kunt maken. Heeft u verder nog vragen? Neem dan contact met ons op via support@valksolutions.nl of (0348) 431 490

 

Montfoort, november 2019

Terug naar overzicht