Hubo en Multimate uitrol ASPOS halverwege

Hubo en Multimate uitrol ASPOS halverwege

Een mijlpaal in het project is bereikt! De helft van de Hubo en Multimate doe het zelf speciaalzaken van DGN Retail, onderdeel van Euretco, heeft de overstap gemaakt naar ASPOS. Hubo Loppersum in Loppersum van ondernemersechtpaar de heer en mevrouw Hol stapt op 29 maart als 80e winkel over naar het nieuwe systeem. Eind juni zullen alle 160 Hubo en Multimate winkels op het nieuwe omnichannel platform ASPOS draaien.

De uitrol verloopt in een tempo van 6 tot 8 winkels per week en naar tevredenheid van de ondernemers en de regiomanagers. DGN Retail en Valk Solutions spannen zich in om de overstap door goede voorbereiding zo gemakkelijk mogelijk te maken. In december hebben 3 ondernemers van de automatiseringscommissie het systeem operationeel getest en feedback gegeven over de optimale inrichting. Alle ondernemers worden vantevoren uitgebreid geïnformeerd over de overstap tijdens een serie informatie-avonden op de hoofdvestiging in Hoevelaken. De winkels worden persoonlijk bezocht en geschouwd door een consultant van Valk Solutions, zodat er geen verrassingen zijn bij de overstap. Met een elektronische leeromgeving kunnen de ondernemers en hun personeel alvast via internet kennismaken met het nieuwe systeem.

In de nacht voorafgaand aan de overstap zet een applicatiemanager van Valk Solutions de data over uit het oude naar het nieuwe systeem. ’s Morgens voor winkelopening is een project engineer van Valk Solutions in de winkel aanwezig en vervangt waar nodig de apparatuur. In de meeste gevallen kunnen de winkels op de openingstijd direct in ASPOS starten. Het voltallige personeel krijgt op de winkelvloer uitleg over de werking van het nieuwe systeem. In de dagen en weken na de overstap begeleidt een consultant van Valk Solutions de ondernemer bij het ingebruik nemen van alle backoffice processen in ASPOS, waaronder bestellen en voorraadbeheer. Op die manier kunnen ondernemers geleidelijk wennen en optimaal profiteren van de nieuwe mogelijkheden.

Het nieuwe systeem is gebruiksvriendelijk en flexibel en de service kosten blijven laag door standaard oplossingen. ASPOS is 100% online en realtime en de software en data staan veilig opgeslagen in de cloud. Doordat alle winkels en applicaties realtime op dezelfde centrale dataset werken komen omnichannel toepassingen binnen handbereik. Met ASPOS legt DGN Retail een fundament voor de toekomst die steeds meer mobiel en online zal zijn.

Valk Solutions feliciteert DGN Retail met deze mijlpaal en wenst de heer en mevrouw Hol en alle andere Hubo en Multimate ondernemers veel voordeel toe van het nieuwe systeem!

Montfoort, maart 2017

Terug naar overzicht