Het gemak van de pakbon

Het gemak van de pakbon

Voor omnichannel is het essentieel dat de voorraad in de winkels wordt bijgehouden, ook voor de webshop. Bij Valk Solutions maken we het jou graag gemakkelijk om met voorraadbeheer te werken. Waarom tijd verbranden aan handmatige invoer als iets automatisch kan? De elektronische EDI pakbon neemt je veel werk uit handen. En helpt ook om het rendement in de winkel te verbeteren. Daarom brengen we de elektronische pakbon graag nog eens onder je aandacht.

Steeds meer leveranciers ondersteunen een elektronische pakbon. Met de elektronische pakbon ontvangen winkeliers digitaal de artikelen en aantallen die daadwerkelijk geleverd zijn. Bepaalde leveranciers sturen ook een bevestiging mee van inkoopprijzen en kortingen voor juiste marge calculaties. Als de transporteur een bestelling aflevert in de winkel staat de EDI pakbon al voor je klaar in het systeem. Je kunt de pakbon controleren en met een druk op de knop doorboeken. Zo blijft je voorraad kloppend voor ontvangsten. En je actuele inkoopprijzen staan netjes in het systeem, zodat je kunt sturen op marge.

Victor Godthelp, operationeel directeur van Valk Solutions: “Onze artikeldatabank JDS bevat de artikelgegevens van circa 1.000 leveranciers. Behalve artikelgegevens wisselen we via JDS ook digitaal bestellingen en pakbonnen uit. Het doet ons plezier dat steeds meer leveranciers een digitale pakbon ondersteunen. Recent hebben we een EDI koppeling met Gebroeders De Boon opgeleverd en bij tientallen dierenspeciaalzaken uitgerold.

Meer weten?
Meer weten over JDS en EDI? Bel onze klantenservice via 0348 431 490, we informeren je graag welke van jouw leveranciers een elektronische pakbon ondersteunen. Jij bepaalt welke pakbonnen je wil ontvangen, dan regelen wij dat voor je in. Zo maken we het werk van alledag voor jou weer iets gemakkelijker en helpen we je op weg met voorraadbeheer.

Montfoort, maart 2021

Terug naar overzicht