Eerste ASPOS kiosk bij Welkoop

Eerste ASPOS kiosk bij Welkoop

Op 22 augustus heeft de Welkoop vestiging in Eibergen de eerste ASPOS kiosk in gebruik genomen. De avond tevoren werd de kiosk feestelijk onthuld door ondernemer Patrick Ebbers en het voltallige personeel van de winkel. Ook waren de projectleiding en een aantal projectleden aanwezig om het team van Eibergen voldoende kennis en vaardigheden mee te geven zodat zij vol vertrouwen de eerste stappen maken met hun nieuwe verkoop instrument, de kiosk.

Deze mijlpaal is zorgvuldig voorbereid met alle betrokkenen en past in de omnichannel strategie van Welkoop. De doelstelling van Welkoop is om met de kiosk ook artikelen te verkopen die niet in het assortiment van de winkel zitten of niet op voorraad zijn en zo te voorkomen dat klanten met lege handen de deur uit lopen. Op die manier zal de kiosk bijdragen aan zowel klantloyaliteit als omzetgroei.

Functioneel beheerder Rolina Meinders van Welkoop: “De kiosk is goed ontvangen door de ondernemer en de medewerkers in de vestiging. Het zal wennen zijn om de kiosk op de juiste manier te gebruiken in het verkoopproces in de winkel. Als hoofdkantoor verzorgen wij de opleiding van de winkels. Ook de content ondersteunen we centraal. Daarbij maken we efficiënt gebruik van dezelfde ASPOS database als de webshop en de kassasystemen.”

Projectleider Joshua Makkinje van Valk Solutions: “Complimenten aan Welkoop voor al weer een volgende stap op de omnichannel roadmap. De kiosk is een mooi voorbeeld hoe internet op de winkelvloer ingezet kan worden in het voordeel van de ondernemers. De kiosk is standaard onderdeel van het ASPOS omnichannel platform en helemaal geïntegreerd met de winkels. In samenwerking met Welkoop zullen we de kiosk verder optimaliseren zodat de commerciële doelstellingen ook echt gerealiseerd worden.”

De pilot wordt deze week uitgebreid met de Welkoop vestigingen in Barneveld en Kollum. De pilot neemt 3 maanden in beslag waarna een evaluatie volgt die bepalend is voor een verdere uitrol van de kiosk naar de overige 151 winkels.

Montfoort, augustus 2017

Terug naar overzicht