Elektronisch schaplabel in ASPOS

Elektronisch schaplabel in ASPOS

Valk Solutions lanceerde op EuroCIS 2019 een nieuwe functie in ASPOS, het elektronische schaplabel (ESL) van SoluM, dochter onderneming van Samsung. Met elektronische schaplabels worden prijzen automatisch bijgewerkt op het schap zodra ze in ASPOS wijzigen. Productinformatie zoals omschrijving of actieprijs wordt “live” aangepast in de winkel. Hiermee is de laatste stap van last-minute pricing voorhanden, zodra de prijs wijzigt in ASPOS gaat deze realtime naar de kassa’s, webshop, kiosk, weegschalen en nu dus ook naar de elektronische schaplabels.

De ESL labels van SoluM zijn verrassend helder, hebben een lange levensduur en zijn dankzij lage infra kosten snel rendabel toe te passen. De labels werken met e-paper en gebruiken alleen stroom als het label wijzigt. Daarom gaan deze labels maar liefst 5 tot 10 jaar mee op een enkele batterij. De nieuwste labels van SoluM zijn beschikbaar in verschillende formaten van klein tot A4 en in 4 kleuren inkt.

Het nieuwe elektronische schaplabel in ASPOS zal als eerste worden getest op de versafdeling voor groente en fruit van de Natuurwinkel in Utrecht. De prijzen van groente en fruit worden direct samen met het updaten van de prijzen in de weegschalen dagelijks bijgewerkt. Op deze afdeling wijzigen circa 150 prijzen bijna dagelijks. Het niet meer handmatig hoeven bijwerken van de prijzen op de schappen betekent een rendabele businesscase voor de elektronische schaplabels.

Als volgende stap zal Valk Solutions een pilot starten met ESL in fashion. De labels van SoluM zijn namelijk voorzien van een combinatie met RFID. Met deze labels worden op- en afprijzingen automatisch naar de losse producten doorgestuurd en is op elk moment bekend waar het artikel in de winkel ligt.

Montfoort 27 februari 201

Terug naar overzicht