Eerste winkels in Duitsland

Eerste winkels in Duitsland

Valk Solutions automatiseert haar eerste winkels in Duitsland. De onderneming is al langere tijd actief in België en zet nu ook de eerste schreden over de grens bij de oosterburen. Het betreft de uitrol van mode winkelketen Miller & Monroe.

Miller & Monroe biedt fijne mode voor een fijne prijs voor dames en heren. Het voert bekende en nieuwe merken zoals Zerres, Cecil, Street One, Zabaione, Tom Tailor, Petrol en Lerros. De winkels zijn gevestigd in omgebouwde voormalige vestigingen van Charles Vögele. Miller & Monroe is in handen van Vidrea Retail onder leiding van vader en zoon Hes. Na een succesvolle overname en grootschalige ombouw in Nederland is nu Duitsland aan de beurt.

Andries van den Ende, projectmanager bij Valk Solutions: “Het gaat om circa 160 winkels door heel Duitsland die in hoog tempo in een viertal waves worden uitgerold. In scope zijn de ASPOS foundation en winkel licenties compleet met hosting, implementatie diensten, onderhoud en support. Alle kassa PC’s, pin terminals en randapparatuur worden vervangen. Het ASPOS cloud platform werkt volledig online en realtime via internet en kan dus eenvoudig over de grens worden ingezet. Installaties en onsite service worden verzorgd door lokale service partners, remote support wordt geboden vanuit Montfoort. We werken nauw samen met het Vidrea team op het hoofdkantoor in Breukelen. Ook pin contracten en internet aansluitingen worden vernieuwd. Net als in Nederland zal Miller & Monroe ook in Duitsland een klantkaart invoeren waarmee klanten punten sparen en profiteren van trouwe klanten voordeel.”

De voorbereidingstijd is extreem kort geweest, niet meer dan enkele weken. Per dag worden meerdere winkels opgeleverd, waarbij de fysieke en technische ombouw goed afgestemd moeten zijn. De eerste wave is al halverwege gevorderd. Doelstelling is om de uitrol binnen enkele maanden af te ronden.

Montfoort, april 2018

Terug naar overzicht