Eerste Marqt winkels op ASPOS

Eerste Marqt winkels op ASPOS

De eerste Marqt supermarkten zijn live met het ASPOS omnichannel cloud platform van Valk Solutions. De uitrol van Marqt is onderdeel van een groter project van Udea. Dit project behelst de overstap naar ASPOS van alle winkels van Marqt en Ekoplaza, beiden formules van Udea.

In opdracht van Udea is de zogenaamde ‘scannerscale’ weegschaal integratie ontwikkeld in ASPOS. Groente en fruit hoeft niet meer door de consument gewogen en geprijsd te worden. Vers en wichtartikelen worden bij de kassa gewogen en direct op de kassabon gezet. Alle prijzen in ASPOS zijn online beschikbaar in de kassa’s en altijd up to date. Zo is Udea voorbereid voor dynamic pricing van haar assortiment.

Een aantal franchise winkels van Ekoplaza draait al op ASPOS. Onderdeel van het project is ook de volledige integratie van elektronische schaplabels op de versafdeling. Dit brengt efficiëntie voordelen met zich mee omdat prijzen van groente en fruit frequent wijzigen.

De overstap van de Marqt winkels is zorgvuldig voorbereid. Jon ten Wolde, business consultant van Valk Solutions: “Het projectteam van Udea en Valk Solutions heeft alles tot in de puntjes ingericht en getest. Alle artikelbestanden zijn overgezet van het bijzondere Marqt assortiment. Ook de interface met Microsoft Dynamics is onderdeel van het project.”

Komende weken wordt de uitrol bij Marqt afgerond. Voor de zomer worden ook de Ekoplaza winkels overgezet.

Montfoort, april 2020

 

Terug naar overzicht