Eerste keurmerk volgens nieuwe norm

Eerste keurmerk volgens nieuwe norm

Valk Solutions voldoet als eerste keurmerkhouder in ons land aan de nieuwe normering 2.0 voor het Keurmerk Betrouwbaar Afrekensysteem. Dit is bevestigd door de Stichting Betrouwbare Afrekensystemen.

De heer Will Reijnders RE RA, voorzitter van de stichting: “Wij zijn verheugd het keurmerk te kunnen continueren voor het ASPOS platform van Valk Solutions. Namens het bestuur en de audit commissie van Stichting Betrouwbare Afrekensystemen van harte gefeliciteerd!”

De stichting beschouwt de kassa als het kloppende hart van de winkel. Het keurmerk heeft als doel om de kwaliteit van kassa systemen te bevorderen, zodat ondernemers gerust kunnen zijn op een correcte afhandeling van transacties. De normering stelt strenge eisen aan een strikt gesloten geld goederen stroom om fraude te voorkomen. De Belastingdienst kijkt daarom met andere ogen naar keurmerk kassa’s dan naar kassa systemen zonder keurmerk.

Onderdeel van het keurmerk is een gestandaardiseerde audit trail volgens het veelbesproken XAA formaat. Voordeel hiervan is dat belasting inspecteurs en winkelautomatiseerders allemaal met één en dezelfde audit file werken, die efficiënt en conform privacy regels verwerkt kan worden.

Valk Solutions vertrouwt dat het keurmerk haar klanten zal ontzorgen en de algehele kwaliteit in de financieel – administratieve keten ten goede zal komen. Bijvoorbeeld door onze keurmerk kassa te koppelen met een eveneens gecertificeerd boekhoudsysteem besparen winkeliers een hoop werk en foutrisico’s.

Montfoort, november 2018

Terug naar overzicht