Drogisterijformules DA en D.I.O. gaan samen verder

Drogisterijformules DA en D.I.O. gaan samen verder

Het samengaan van FACO/D.I.O.-drogisterijen met NDS/Mosadex Groep is een feit. De hevig gekoesterde wens van de zelfstandige drogisten gaat hiermee in vervulling.

Keuze voor de consument

Vandaag heeft de ACM laten weten positief te besluiten over de voorgenomen concentratie van Holland Pharma en
FACO/D.I.O. Dat betekent dat DA- en D.I.O.-drogisterijen nu een hecht collectief kunnen vormen. En dat is niet alleenfantastisch nieuws voor de voor de zelfstandige drogisten, maar zeker ook voor de consument. De consument is voor de langere termijn verzekerd van voldoende keuzemogelijkheid in een uiterst competitieve markt.

Kiezen voor de specialist

In december 2015 maakte DA een doorstart onder de Nederlandse Drogisterij Service (NDS). Vlak daarna maakten NDS en FACO bekend de samenwerking tussen DA en D.I.O te onderzoeken, vanuit de ambitie om een gezonde, toekomstbestendige organisatie met groeimogelijkheden neer te zetten voor de zelfstandige drogist. Samen hebben de formules 435 formuledeelnemers en ruim 100 groothandelsklanten. Dat maakt de weg vrij voor de consument om te (blijven) kiezen voor een klantvriendelijk en deskundig advies door specialisten op schoonheid, verzorging en gezondheid.

Mosadex Groep en FACO investeren in de zelfstandige ondernemer

De DA- en D.I.O.-ondernemers bevinden zich bij de Mosadex-familie in een uitermate groeizame omgeving. Mosadex staat voor de openbare, zelfstandige apotheker in Nederland. Met meer dan 730 aangesloten zelfstandige apotheken, 430 Service Apotheken, 230 zorginstellingen en 400 drogisterijen bedienen zij dagelijks meer dan 11 miljoen (zorg-)consumenten in Nederland. Voor deze financieel solide moedermaatschappij is de retailmarkt een sterke strategische asset. De ambities zijn groot en koersvast: de NDS gaat voor de beste formule voor de zelfstandige drogist en de beste en meest onderscheidende winkels voor de consument. Dat betekent dat Mosadex Groep krachtig investeert in de franchiseformules en haar zelfstandige ondernemers voor apotheek én drogisterij.

Kruisbestuiving
Ludwig Castelijns, bestuurder Mosadex Groep: “Wij kunnen met ons netwerk, ervaring en onze deskundigheid in de (farmaceutische) zorgmarkt, de DA- en D.I.O.-formules sterk onderscheidend maken op gebied van gezondheid en zorg. Mosadex Groep gelooft in die kruisbestuiving.”

Cor Zwaan, bestuurder FACO: “De kennis en expertise die DA- en D.I.O.-drogisterijen meebrengen, vormen samengebundeld een uiterst krachtige partij in deze boeiende markt.”

Jos Jongstra, algemeen directeur D.I.O.: “Ik ben erg blij dat we nu een lang gekoesterde wens gaan waarmaken: het vormen van een sterk blok van zelfstandige drogisten. Een sterk collectief met ruimte voor individueel ondernemerschap. In nauwe samenwerking met de ondernemers gaan we het beste uit DA en D.I.O. halen. Goed nieuws voor de ondernemers, het personeel en de leveranciers. Maar vooral voor de consument.”

Bron: Mosadex groep

 

Terug naar overzicht