Dierspecialist gaat voor goud

Dierspecialist gaat voor goud

Afgelopen zondag was een hoogtepunt in de branche van dierenspeciaalzaken. Ondanks het mooie weer togen vele honderden ondernemers en hun partners naar Amsterdam voor het Nationaal Dierspecialist Congres en de Van Ree VIP Najaarsshow. Behalve een terugblik op de resultaten en een doorkijkje naar de plannen was er ruime aandacht voor trends in de markt.

De bekende diergedragstherapeut Dr Roger Mugford was speciaal afgereisd uit Groot-Brittannië voor een lezing voor de verzamelde Dierspecialisten. Target Pet Holding directeur en Retail specialist Willem Pijper verzorgde persoonlijk een masterclass over de dierenspeciaalzaak van de toekomst. Hij ging uitgebreid in op zijn strategische visie op omnichannel en de rol van technologie daarin. Waarin het omnichannel platform ASPOS van Valk Solutions de fundering wordt. Dit vanwege één database voor alle klantengegevens, artikeldata en voorraden. Maar ook de integratiemogelijkheden met de speciale Dierspecialist APP. Aansluitend gaf Hans Wolff van Valk Solutions een live demonstratie hoe technologie kan bijdragen aan goud voor Dierspecialisten.

Gedurende de hele zondagmiddag was er interactie met ondernemers aan de verschillende stands. Danique Bank en Leslie Pattipeiluhu van Valk Solutions hadden voor alle bezoekers een gouden verrassing. Ook werden volop vervolgafspraken gemaakt voor winkelbezoeken.

Ondernemer Perry Burg van Dierspecialist Corry’s in Rotterdam had een prikkelende videoboodschap voor zijn collega’s: “Door de winkelautomatisering krijgen we een betere binding met onze vaste klanten. De automatisering geeft ook een duidelijk beeld hoe de winkel werkelijk draait. Voorheen hadden we meer voorraadopslag en minder winkelruimte, door automatisering hebben we dat geoptimaliseerd naar zo min mogelijk voorraad en veel verkoopoppervlak. Bestellen kostte me vroeger vele avonden werk en is nu op z’n Rotterdams gezegd een broodje poep geworden.”

Anton Langeler, chief happy customers van Valk Solutions: “Het was een inspirerende en hartverwarmende dag. We hebben genoten van de interactie met de ondernemers en van de positieve energie naar de toekomst toe. Ik heb het bijzonder waardevol gevonden om direct van ondernemers te horen wat onze producten en diensten voor hen betekenen op de winkelvloer. De rol van onze telefonische Klantenservice blijkt daarin heel belangrijk.

De organisatie telt 80 Dierspecialisten door heel Nederland onder wie opvallend veel winnaars van de verkiezing voor dierenspeciaalzaak van het jaar. Dierspecialist komt voort uit de bekende formules van Dobey en Faunaland. Valk Solutions is sinds 10 jaar de huisleverancier voor de winkelautomatisering.


Montfoort, september 2017

Terug naar overzicht