Bruna uitrol ASPOS afgerond

Bruna uitrol ASPOS afgerond

Op woensdag 31 oktober 2018 is de allerlaatste Bruna winkel overgestapt naar het nieuwe kassasysteem van Valk Solutions. Binnen een doorlooptijd van 3 maanden zijn bijna 300 winkels overgezet. Dit werd gevierd met taart voor alle Bruna medewerkers op de hoofdvestiging in Houten.

Het geheim zat in de goede voorbereiding. Alle ondernemers en winkelmanagers zijn op voorlichtingsavonden uitgebreid geïnformeerd over de verandering. De directie van Bruna gaf uitleg hoe deze verandering past in de toekomstvisie van Bruna en de winkels konden alvast vragen stellen en demonstratie kassa’s bekijken. Voorafgaand aan de massale uitrol is het systeem in detail operationeel getest door een kritische pilot groep van 10 winkels. Dankzij deze grondige voorbereiding kon de overstap conform planning en binnen projectbudget worden afgerond.

Joshua Makkinje, projectmanager van Valk Solutions: “Het was een grote operatie die onder tijdsdruk uitgevoerd moest worden. In de loop van augustus, september en oktober hebben we bijna 300 winkels geconverteerd, gemigreerd en opgeleid. Doelstelling was dat de overlast op de winkelvloer tot een absoluut minimum beperkt bleef. Dat is gelukt, de ondernemers en winkelmanagers hebben ons een rapportcijfer van gemiddeld 8,8 gegeven. Dit positieve resultaat was mogelijk dankzij de positieve houding van de ondernemers en winkelmanagers en grote betrokkenheid van de hoofdkantoor teams van Bruna. In het bijzonder wil ik Marco Büker en Eric Elijzen uit het management team complimenteren en bedanken, zonder hun steun en koersvastheid hadden we het niet gered.”

Komende maanden zullen de Bruna winkels verder gewend raken aan het nieuwe systeem dat ingrijpt op alle winkelprocessen. Bruna heeft verschillende nieuwe diensten op de roadmap staan, waarbij naast de kassa ook andere onderdelen van het platform worden benut, zoals een boekhoudkoppeling, spaarsysteem en webshop integratie. We wensen Bruna veel gebruiksgemak en toegevoegde waarde voordelen van hun nieuwe platform!

Montfoort, november 2018

 

 

Terug naar overzicht