Bruna brengt winkels online

Bruna brengt winkels online

Bruna stapt met al haar circa 300 winkels over naar het omnichannel cloud platform ASPOS van Valk Solutions. Hiervoor zijn Bruna en Valk Solutions een overeenkomst aangegaan voor een periode van vijf jaar. De overeenkomst betreft de point of sale functionaliteiten in de winkels, het business intelligence dashboard op het hoofdkantoor en de omnichannel connector om de Bruna webshop te integreren met de winkels.

Samen met haar klanten viert Bruna dit jaar het jubileum van maar liefst 150 jaar. Het oer-Hollandse merk heeft een sterke naamsbekendheid en een groot winkelnetwerk. Na verschillende reorganisaties is de onderneming bij aandeelhouder Shared Stories Group in stabiel vaarwater gekomen. Onder leiding van de directie wordt samen met de franchisenemers voortvarend gebouwd aan de toekomst.

De heer Marc-Derek Schönberger, chief finance and operations officer van Bruna: “Dit project is van strategisch belang voor Bruna. We gaan de winkelautomatisering moderniseren en het fundament leggen voor nieuwe diensten in de toekomst. Valk Solutions heeft al veel ervaring in de branche en een toekomstvaste oplossing die voldoet aan de eisen van deze tijd. Valk Solutions kan snel schakelen voor Bruna met gedreven en deskundige mensen.”

De heer George Steur, algemeen directeur van Bruna: “De overstap naar ASPOS past in onze strategie om van Bruna een sterke omnichannel speler te maken. Onze aandacht gaat uit naar de klantervaring ongeacht of die in de winkel of online zijn aankopen doet. We willen tempo maken en tevens de servicegraad voor de franchisenemers naar een hoger plan brengen.”

Mevrouw Karin Valk, algemeen directeur van Valk Solutions: “Met dit nieuwe platform brengt Bruna haar winkels 100% online. Franchisenemers van Bruna gaan voor hun dagelijkse bedrijfsvoering profiteren van de voordelen van internet. Klantgegevens en voorraden worden online en realtime bijgewerkt. Narrowcasting gaat kosteloos via Youtube met een flexibele playlist. Behalve de kassa’s werken ook de PDA’s in de winkels online en realtime op hetzelfde platform.”

De heer Paul Dumasy, business development manager van Valk Solutions: “We zijn blij en trots met het vertrouwen van Bruna. Het project is inmiddels voortvarend gestart onder leiding van onze projectmanager Joshua Makkinje in samenwerking met service partner Conclusion van Bruna. Omdat ASPOS een internet systeem is, kan de uitrol in kort tijdsbestek plaatsvinden conform de wens van Bruna.”

Valk Solutions is sinds 1989 specialist in retail automatisering. De onderneming vertaalt nieuwe technologie naar toegevoegde waarde op de winkelvloer. Als familiebedrijf waarborgt Valk Solutions lange termijn continuïteit voor haar klanten. Het platform wordt voortdurend doorontwikkeld op basis van feedback van gebruikers. Valk Solutions voert verschillende kwaliteitscertificeringen waaronder ISAE 3402 en ISO 27001.

Montfoort – mei 2018

Terug naar overzicht