154 Hubo’s & Multimates uitgerold

154 Hubo’s & Multimates uitgerold

De uitrol van ASPOS omnichannel platform bij DGN Retail is volgens planning afgerond. Het betrof 154 Hubo en Multimate ondernemers die voor 1 juli over moesten zijn naar het nieuwe systeem. In een tempo van 26 tot 28 doe het zelf winkels per maand kon de uitrol binnen 6 maanden voltooid worden.

De Hubo en Multimate ondernemers tonen zich tevreden over het nieuwe systeem. Gemiddeld gaven ondernemers een rapportcijfer 8 voor de gang van zaken rondom de overstap. Als blijk van waardering kregen de medewerkers van Valk Solutions overheerlijke slagroomtaart aangeboden.

De uitrol was een grootschalige operatie. Vooraf werden de ondernemers uitgebreid op de hoogte gesteld tijdens informatie avonden. Alle winkels zijn persoonlijk bezocht voor een winkelschouw en om vragen van de ondernemer te beantwoorden. Voorafgaand aan de overstap doorliepen alle winkels een digitale opleiding via internet. In de nacht voor de overstap werden per winkel de data overgezet uit het oude systeem. Hiervoor heeft Valk Solutions een conversietool beschikbaar zodat voorraden en transacties netjes aansluiten. Op de dag van de overstap waren de engineers van Valk vroeg ter plaatse zodat de eerste kassa bij voorkeur draaide voordat de winkel open ging. Na de overstapdag doorliepen de ondernemers nog één-op-één met een consultant van Valk een opleidingsplan waarin zij de functies van het systeem onder begeleiding in gebruik namen.

Eén van de laatste overstappers was de heer Iemke Ruijg van Multimate Terschelling. Om dit te vieren werd van de overstapdag een video impressie gemaakt op het eiland. De film zal binnenkort op Youtube gepubliceerd worden.

ASPOS is een centraal gestuurd cloud platform, waarin de data online en realtime beschikbaar zijn, niet alleen voor point of sale diensten, maar ook voor andere toepassingen zoals een webshop of kiosk. Nu de uitrol is afgerond maakt DGN Retail samen met de winkelautomatiseringscommissie plannen voor volgende stappen op de omnichannel roadmap.

Valk wenst alle Hubo en Multimate ondernemers goede zaken toe met het nieuwe systeem. Onze Klantenservice staat graag voor u klaar.

Montfoort, juli 2017

Terug naar overzicht