100e winkel van Retail Development Company op ASPOS

100e winkel van Retail Development Company op ASPOS

Op 27 maart 2017 is de 100e winkel van Retail Development Company (RDC) overgestapt naar ASPOS. Het betrof The Read Shop Express Bunschoten van ondernemer Dennis Mathieu Vonk. Dit werd opgeluisterd met een heerlijke slagroomtaart zowel in de winkel (video) als op het hoofdkantoor in Breukelen (foto).

De winkels in de formules van The Read Shop, The Read Shop Express en Plantage Inkoop Partners stappen gefaseerd over van ProPOSS, het lokale point of sale programma, naar ASPOS, het omnichannel retail platform van Valk Solutions. Doel van de overstap naar ASPOS is om de winkels 100% online en realtime te brengen. Alle kassa en backoffice functies in de winkels werken volledig in de browser, in de private cloud. Software en data staan veilig opgeslagen in de cloud.

The Read Shop maakt gebruik van een ASPOS webshop die volledig is geïntegreerd met de winkels. Klanten kiezen voor hun eigen vertrouwde The Read Shop, ook in de webshop. Weborders lopen kostenefficiënt mee met de logistieke stroom voor de winkels. Een deel van de ondernemers kiest ook voor de instore kiosk. Met de kiosk gaan de ondernemers ook verkopen wat ze niet op voorraad hebben, de long tail van internet wordt ontsloten op de winkelvloer.

Valk Solutions begeleidt de overstap met een elektronische leeromgeving via internet en een begeleidingsplan in 4 stappen. De kiosk opleiding wordt verzorgd door ondernemer en bestuurslid Henk Haklander, kiosk gebruiker van het eerste uur.

Komende maanden zullen nog meer RDC winkels overstappen naar ASPOS. Daarmee is RDC klaar voor nieuwe diensten in de toekomst die steeds meer online en mobiel zal zijn.

Montfoort, maart 2017

Terug naar overzicht